Tuesday, November 30, 2010

Rezeki Aku bila Kecewa :( :)



last friday lunch hour.
berjanji setia dengan seseorg mau ketemu di MidV sana.
sudahnya janji tinggal janji.
sedeysedih .
tapi niat ke MidV tetap jalan.
dalam palaotak mau makan sesuatu.
agak mengidam laaaa.

so, plan diteruskan dengan adiktiri kesayangan.
tema baju beliau pada hari kejadian bunga-bunga.
memandangkan beliau ada agenda lain di petang hari.

pada mulanya rezeki kami dpt parking di da gardens.
pusing punya pusing, sekejapan ada satu MPV kuar.
lot parking tu mmg dokek bonar dengan pintu masuk.
terus kami berdua angkat tangan bersyukur.
ALHAMDULILLAH.
zassss moh kita ke chilis yer.




sesampai di chilis, tempat kat dlm penuh.
takper, kita layan jer tempat kat luar.
kaktin nak makan fajitas jer pun.
so, kasi order fajitas trio.
me air esprit, maya mango juice.


:: esprit perisa raspberry ::



:: uuuiii sedap lapar ::


adik waitress kata 20min.
aiyooo takper, 2omin pun 20min la.
sambung sembang prot pret prot pret.
sesambil tgk jam. macam dah lebih 20min.
rasanya 30min camtu kot, baru food sampai.
takper, janji sampai sementelah kami berdua tak punya agenda lain.
apatah lagi la agenda mau menyoping.

time nak bayar, kaktin udah bajet dlm RM60++ gitu bilnya.
tetiba jeng jeng jeng....
apa!!!! adakah benar ini.



ya benar yg seperti kamu kalian nengok.
brp persen potongan pun kaktin tak pasti
yg pasti, adik waitress kata disc pasal food kami lambat.
oooo gitu ker???
so, rezeki jangan ditolak.
musuh jangan dicari.
dari nak bayar dgn kedit kad, terus ulor cash
sama itu waitress.
terjah big apple japs.
ada pesanan penaja.
dan terus pulang. sekian.

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com


:: sempat grab 3 ketoi jer ::


Sunday, November 28, 2010

Lirik Lagu : Baik Baik Sayang - Wali

ishk ishk ishk.
tak boleh blah.
selain lagu Maher Zain - For The Rest of My Life,
kaktin skang menggila dgr lagu di atas.
again and again and again.
tak tau pasai apa.
kalah org bercinta oooiii...
hahaha layansszzz...

Lirik Baik Baik Sayang - Wali

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Back to Reff....


video

:: eheh sengihnampakgigi ::


Friday, November 26, 2010

Plan Asal ke HAJRA, End Up di ARIANI


ini cerita hari rabu.
bertrio dgn kkwn opis ke jalan tar sana.
dil to pagal berkokok nak cari tudung.
dia mintak aku teman kan ke butik hajra.
katanya dia berkenan dgn one of mine yg dibeli aritu.

dengan berbekalkan amaran 'jgn lambat'
dari kak m'lah, kami pun memulakan operasi membelek
tudung di butik hajra.
korang taula kan kak m'lah tu sentiasa berselera gorgon
bila nak makan.
pasti meroyan, kalau kuar lunch tapi tak sempat makan.

sudahnya tiada hasil di hajra.
jom, gi ariani plak.
5 minit jerrrr...kata aku!


:: dil to pagal ::

melangkah jer masuk di ariani,
makkkkk ada offer up to 70%.
tudung pelangi plak tu.
oh no, mmg org mengantuk di sorongkan bantal la.
dil to pagal pun, memulakan operasi mencari.
katanya 5min. podaaaah....terus ilang ingatan.


:: pos pos ari khamis ::

dil to pagal dpt 4 helai, aku 3helai.
fuh, tarik napas lepas.
tarik lepas. taaarrrriiikkkk tahan jangan lepas. heh.
bes bes.
kak m'lah dah membebel.
pastilah dia melapar.
zassss ke insaf.
stret order, stret makan, stret pulang.
sudahnyer semua pakat semput.
sekian.



:: pos pos arini ::


Gembira Orang Belanja dan Dapat Free Thingy...yeayy

ari selasa lepas, bertrio bersama beradik tiri
mau lunch.
sopi, nak banjer satay.
sempena apa, idokla kaktin tanya.
makanya zasss ajala.




kita ke satay haji samuri medan mara yer.
on the way tu, asikla jumpa org rambut biru.
rupanya promosi syampu head n shoulder.
sapa lalu, sapa dpt habuan.
oleh kerana tempuh 3 crime scene,
so haruslah sorang 3 paket dpt.




elok jer dapat tempat duduk,
tetiba rasa tak best.
pasai rasa tempat tu tetengah jalan sangat.
lagian nak ujan, so kasi pindah.


:: now u see it... ::



:: ...now u don't ::


dapat meja bebetul bawah bumbung bilding MARA.
sekejapan yit order, sekejapan satay sampai.
bagus. cemerlang. servis tip top.
order satay ayam 10, satay daging 10.
satu nasi impit yg maha besar.
sopi thanks for da treat.
yit, thanks for accompanied.

balik opis, pakat menguyup.
aterrr gi situ jalan kaki, dan otw back ujan menggila.
seb baik, pakai baju kurung nipis.
makanya proses mengering sgt la pantas.



cerita free thingy belum abis.
ingat kot setel dpt syampu free jer,
rupanya tak.
smlm, kaktin shopping bbrp muka.
by l'oreal.
dpt uv protector melambak ko, SA tu kasi.
ngan syampu l'oreal jugak.
blum try pun syampunya.
nenanti la kasi try.
sapa nak ??? heh...

alamak baru tingat, kaktin utang citer teambuilding.
'kamal, sabar eh...aku dlm proses sambungan entry tu...hihhihi'

Monday, November 22, 2010

KakTin dapat Bilik Tajuk Burung

eh chop.
salah upload pic daaaa....
ini pic bilik bos kaktin.
bos kaktin yg baru pencen tu.
dia pun join gak teambuilding,
moral support la kan.
very da sporting!


:: king size bed ::



:: selesa gak kan ::




hahaha tajuk tak boleh blah.
yer, kaktin lupa nama bilik kaktin.
kalau tak salah kenari kot.
memandangkan geng pompuan tak ramai,
bilik yg sepatutnya didiami 4 org,
contohnya mcm bilik kaktin 3 org jer dok.
pompuan yg join teambuilding ada 10 org jer.
so, 2 bilik 3 org 1 bilik 4 org.


:: selesa ::



:: just nice ::



:: jamban pun cantik ::




:: en.ramzul bertanggungjawab memandu awal pada hari kejadian ::


dah setel merapikan diri, kami pun
pakat-pakat tunggu ketibaan yg lain.
umat pertama yg sampai, bermotorsikal.
en.omar. rempit laaa dia.
sekejapan jer tu, dari opis zasss sampai.



:: ajk teambuilding menyambut ketibaan ::

yang tak berapa bestnya,
water heater dia tak function daaa.
seb baik kaktin mmg tak jenis mandi air panas.
sejuk pun sejuk laaa...baloonnn.
grrrr beku mak!


Teambuilding : D'Ark Training n Resort, Janda Baik

kenapalah kaktin memalas nar nak updet blog ni.
adiktiri dah pun up entry pomot blogs kaktin,
tapi kaktin memalas caner???
sapa nak jawab???

oklah, kaktin try jerla taip ni.
kalau ikutkan entry teaser ni kat blog sana,
kaktin kan ada bersiap-siap.
kononnyerla nak kemana tah.
walaupuuunn nak gi teambuilding opis jer pun.
kat janda baik. heh.

so, pada hari kejadian kaktin gerak awal dari opis
dengan 2 org umat merangkap ajk teambuilding.
kami pegi awal nak set up kan tempat sebelum
staf lain sampai.
nak amik kunci tgk bilik segala.
sempat jugak, otw kami singgah kedai kek
beli kek for pn.MMT.



bila udah sampai tu, sesambil melawat kawasan
sesambil pos pos ler.
bukan sonang kaktin nak sampai ni.
kalau tak pasal official, rasanya takkan sampai kot.
sadissss.



tempatnya sangat mendamaikan.
bangunan-bangunan chalet ala-ala rumah kampung.
chaletnya pun not bad. cantik.
sempatla kami siap-siapkan diri sebelum rombongan bas sampai.




sesapa rasa nak try chalet ni,
leh la call no. tipon kat pic atas tu yer.
kalau dari KL tak jauh pun.
masuk hi-way karak sekejapan dah jumpa exit janda baik.
tapi jalan masuk nya agak mencabar la.
sempit dan berliku-liku.
kalau selisih tu pk namblas kali gak la. huhuhu.



:: pos pos wanita melayu pertama hahaha ::



tak tau nak ending entry ni.
nantikan entry seterusnya.
ketibaan.....

Thursday, November 11, 2010

Gadget 'Baru' KakTin



alaaaa aku tau, ramai nak tau menatang gadget 'baru' aku tu kan.
kehkehkeh...feel2 artis la plak kau.
motipppp????
yer yer mohla kita jamu mata jom.
dah tak koser nak ghosia-ghosia.

yer bener.
ianya ialah seketul netbook.
bertajuk DELL Inspiron Mini.
berwarna hijau lemonade gitu.

yer bener juga.
ia bukan model baru yer kkwn.
ia adalah hasil jualan dari seorg teman
sepejabat.
dan oleh kerana ia milik teman sepejabat jugakla,
ada lagi 2 org teman sepejabat lain yg begitu
menjeles dgn urusniaga ini.
harga yg ditawarkan boleh dikatakan separuh harga
dari harga sebenar setahun yg lalu.
kiranya off 50% gitula.
pada aku ok ok la kot.
dah confirm n try test dah pun pakai
guna wi-fi kat umah.
bayarnya belum. kata tuan punya
netbook, boleh wat easy installment.
yeayyyy!!!

skang kaktin sudah punya netbook.
walaupun ia bukan dari keturunan buah epal,
cuma kaler buah epal hijau jer.
namun begitu, rasa bersyukur rahmat,
bukan rahmat mega tetap menebal di dalam hati.
Alhamdulillah....



:: macam berjodoh beg n lappy ::
:: tingat entry ini ::








:: DELL inspiron mini ::



best..best....





Monday, November 8, 2010

Sape Nak Hadiah FREE dari PARIS ?

uuiiii sapo takmo.
pasti la mo.
kaktin di tag oleh putri_aizat.
ngenangkan nak bikin entry GA ni sonang.
kaktin zass jerla yer.



memula tepek banner seperti di atas.
tepek juga kat side-bar korang.
then jadi follower kat blog INI.
pehtu tag 3 org blogger lain.

achudida
achusiti
sone

hadiah berupa 5 souvenirs each,
yang akan diposkan direct dari PARIS oleh TUANPUNYABLOG.
uuiii bes bes.
so, apalagi jom join jom!


TIP Mengelakkan Bayi Tercekik Susu

tetengah belek kosmo, terpandang artikel ni.
terpanggil lak nak share kat sini.
since lately ni, ada jer kes bayi meninggal tercekik susu.
ada tu di pangkuan ayah sendiri.
sangat menyedihkan kan.

so, moh ler kaktin share sikit artikel
yang dipetik dari KOSMO, ruangan RencanaUtama
bertarikh 8 Nov 2010.

  • pilih puting botol susu yang mempunyai lubang yang sempit
  • tinggikan kepala bayi ketika menyusu
  • jangan biarkan bayi sendirian ketika tidur
  • keluarkan puting susu dari mulut bayi ketika dia sudah tidur
  • sendawakan bayi selepas menyusu dengan mengurut belakangnya.

Talian kecemasan : 999
Talian kecemasan ambulans PBSM : 03-4257 8112





:: selalu jer kot, kita sendal botol pehtu biarkan baby sendiri kan? ::
:: sangat mara-bahaya oooo ::



:: bantuan kecemasan kena tau juga ::



:: CPR for baby ::


jom jom belajar n praktikkan.
zasssss.....

JUBLI EMAS : Bunga Raya Bunga Kebangsaan


Agong lancar sambutan 50 tahun Bunga Raya Bunga Kebangsaan 2010/09/30

KUALA LUMPUR: Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abdin, hari ini berkenan melancarkan sambutan ulang tahun ke-50 Bunga Raya Bunga Kebangsaan di Kompleks Kraftangan, Jalan Conlay di sini. Sempena sambutan itu, wang syiling khas dikeluarkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM) dengan kerjasama Jabatan Warisan Negara serta lagu tema Bunga Raya sebagai bunga kebangsaan negara turut dilancarkan.

Turut hadir, Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon.

Terdahulu, dalam ucapannya, Rais berkata, sambutan 50 tahun bunga raya sebagai bunga kebangsaan itu diharap dapat mendidik dan mendekatkan generasi muda terhadap satu daripada lambang kemegahan negara yang menjadi signifikan pemersatuan rakyat, inspirasi dalam membentuk identiti negara, kemuliaan dan kegemilangan negara. Beliau berkata, ia juga diharap dapat menyedarkan golongan tertentu supaya terus menghargai kedudukan Bunga Raya sebagai bunga kebangsaan. "Dewasa ini status dan kepentingan Bunga Raya semakin terpinggir. Malah ramai di kalangan generasi muda dan lama yang tidak mengetahui sejarah dan kepentingan bunga raya sebagai bunga kebangsaan," katanya. Rais berkata, bagi menyemarakkan sambutan itu, kerajaan-kerajaan negeri juga akan meneruskan sambutan meraikan Bunga Raya sebagai bunga kebangsaan di negeri masing-masing. Sebagai tanda penghargaan, beliau berkata, setiap negeri akan menerima cenderamata bahan-bahan promosi mengenai Bunga Raya, antaranya cakera padat lagu bunga raya, pin serta buku yang akan digunakan ketika sambutan di negeri berkenaan. Menyorot kembali sejarah terpilihnya Bunga Raya sebagai bunga kebangsaan, Rais berkata, ia diumumkan Perdana Menteri pertama negara Tunku Abdul Rahman pada 28 Julai 1960. Katanya, bunga itu dipilih kerana warna merahnya yang melambangkan keteguhan politik dan ekonomi serta simbol keberanian, manakala lima kelopaknya dikaitkan dengan lima prinsip Rukun Negara yang menjadi salah satu elemen perpaduan negara serta membentuk masyarakat yang adil dan saksama. "Ia juga digunakan sebagai lambang kemegahan negara dengan menjadikannya simbol pada logo-logo, lencana, bendera, setem, medal polis dan turut diterjemahkan dalam wang kertas dan syiling Malaysia," kata Rais. - BERNAMA

eceh, kekonon nak sahut seruan jubli emas ni la.
kaktin pos pos klip seperti dlm gambar.
berkebetulan plak, si ghaz kasi kaktin brooch
bunga raya silver yg melethop.
so boleh la di padankan dengan klip bunga raya berkenaan.



:: standard memoyo ::


:: cantik tak ? ::



:: apa eh org panggil ni, klip ker? ::



Sunday, November 7, 2010

Weee Hooo...PC KakTin dah Sihat

oleh sebab dah rasa kenot go jer ngan pc ni,
kaktin pun sepakat la dgn ini umat.
ini umat jua 'mamat gadget' heh.
sila bikin pc kaktin cecepat. huhuhu.

pepagi tadi dia sms kaktin katanya dia on his way.
kaktin pun siap-siap kuarkan cpu tu letak kat luar.
sesampai jer dia kat umah, terus bikin keje.



uuuuiiii dari pagi, membawa ke petang.
dok tggu scanner kasi clear kuman-kuman trojan.
aiyooo giler banyak oooiii kuman.
semua pun cap trojan.
hahaha kata dah lama antivirus kaktin xpired.
hiksss amek hobat.



sekitar jam 5.15pm segala urusan baik-pulih siap.
pakej dengan McAfee antivirus lagi.
tq...tq....

blogger-emoticon.blogspot.com

Saturday, November 6, 2010

PC KakTin Bermasakelah...haihhhh

lately ni, aktiviti blogging kaktin agak terganggu.
manataknya, elok jer dok belek² pic...
tiba² lupppp....blank...hitam....
pehtu naik skrin kaler biru.
aiyarrrkkk...dah bnyk kali dah jadi gini.
sapa terror, tolong kasi suggestion apa kaktin
perlu buat selain beli yg baru. heh.



:: after a few times off, on balik ok plak ::



blogger-emoticon.blogspot.com adeh.....